Przedstawię dzisiaj przepis na przepyszne kakaowe naleśniki z masłem orzechowym i bananem.
Składniki niezbędne do przepisu:
- Mąka pszenna typu 1850 – 120g,
- Woda – 240 ml,
- Kakao – 10g,
- Dwa jaja klasy M,
- Olej 12 ml,
- Masło orzechowe – 50g,
- Banan 2 duże sztuki.
Proces przygotowywania ciasta:
- Mleko, wodę, jaja i kakao wymieszaj do jednolitej konsystencji i odstaw na kilka minut,
- Rozgrzej patelnię wcześniej smarując ją olejem,
- Wylej część ciasta i smaż na małym ogniu po 2 minuty na stronę,
- Proces powtarzaj aż do skończenia się masy ciastowej.
Proces przygotowania nadzienia:
- Na ciasto wyłóż masło orzechowe i rozsmaruj po jego powierzchni,
- Dodaj również pokrojonego banana,
- Naleśniki złóż w ćwiartki i podaj je.