Naleśniki kakaowe

Przedstawię dzisiaj przepis na przepyszne kakaowe naleśniki z masłem orzechowym i bananem.

Składniki niezbędne do przepisu:

  • Mąka pszenna typu 1850 – 120g,
  • Woda – 240 ml,
  • Kakao – 10g,
  • Dwa jaja klasy M,
  • Olej 12 ml,
  • Masło orzechowe – 50g,
  • Banan 2 duże sztuki.

Proces przygotowywania ciasta:

  • Mleko, wodę, jaja i kakao wymieszaj do jednolitej konsystencji i odstaw na kilka minut,
  • Rozgrzej patelnię wcześniej smarując ją olejem,
  • Wylej część ciasta i smaż na małym ogniu po 2 minuty na stronę,
  • Proces powtarzaj aż do skończenia się masy ciastowej.

Proces przygotowania nadzienia:

  • Na ciasto wyłóż masło orzechowe i rozsmaruj po jego powierzchni,
  • Dodaj również pokrojonego banana,
  • Naleśniki złóż w ćwiartki i podaj je.

Dodaj komentarz